دوشنبه 

15 فوریه2725
سازمان خَبات
کردستان
ایران
sazmanixebat

ايا روياى تشکيل خانواده‌اى به‌ وسعت جهان دست يافتنى است

ايا روياى  تشکيل خانواده‌اى به‌ وسعت جهان دست يافتنى است

کامیل نورانى فه‌رد
سير تکامل بشريت همواره‌ ده‌ستخوش دگرگونى و تحولات بوده‌ و براساس قانون طبيعت و به‌ يمن خردورزان و انديشمندان روند پيدايش ارزشهاى نوين اجتماعى و انسانى ادامه‌ دارد. امروزه‌ با برامدن عصر انفورماتيک و گلوباليزاسيون سير تحولات بسيار گسترده‌تر و سريعتر از گـذشته‌ شده‌است و بشريت در جهتى نو حرکت مى کند و مى توان گفت قسمتى از جهان هم وارد مرحله‌اى نو در زمينه‌ ارتباط و مناسبتها با همديگر گشته‌ است. اگر زمانى انسان مرز مسئوليتها و ارتباطاتش تنها به‌ خانواده‌ و قبيله‌ خود و يا و در ابعاد گسترده‌ترى به‌ شهر و کشور خود محدود مى شد،

امروزه‌ ديگر اين تنظيمات روابط دگرگون گشته‌ و مى توان گفت هر فردى در هر مکانى از جهان در قبال همه‌ جهان داراى مسئوليت و باهم در ارتباط مستقيم هستند. اما هنوز سطح اين مسئوليت پـذيرى به‌ ميزانى نرسيده‌ که‌ عدالت و برابرى پايه‌هاى ان باشند و به‌ معناى ديگرى اگرچه‌ بشريت پيش به‌ سوى تشکيل کشورى جديد به‌ نام جهان است، اما اين ارزش و جهان بينى که‌ هر فردى هرانچه‌ براى خود مى پسنند براى ديگران هم بپسندد و هر انچه‌ براى خود نمى پسندد براى ديگران هم نپسنند، بر روابط و احساس مسئوليتهاى موجود سایه‌ نگسترانيده‌ است.
بشريت به‌ سوى مرحله‌اى نوين از زندگى اجتماعى گام مى نهد. هر عمل و رفتارى کل جهان را مورد تأثير قرار داده‌ و عواقب و نتایج ان کل ساکنين کره‌ خاکى را در بر مى گيرد. هر چند لزوما اين شرايط جديد به‌ معناى برطرف شدن همه‌ مشکلات و ايجاد جهانى عارى از عيب و نقص نمى باشد، اما احساس مسئوليت جز٠’ در قبال کل و وابستگى هر فردى به‌ کل بشريت بيش از هر زمان ديگرى است. اگر تا ديروز کشتارجمعى يهوديان و ارامنه‌ در خفا صورت مى گرفت و کمترين توجه‌اى بدان مى شد و يا بلاياى طبيعى خسارات جبران ناپـذيرى به‌ انسانها وارد مى کرد بدون انکه‌ هميارى و کمکى از طرف ساير افراد صورت بگيرد، امروزه‌ هر گونه‌ جنايتى با موجى از محکوميتها روبرو گشته‌ و احساس مسئوليت جهانى در نهادى به‌ نام سازمان ملل متحد جلوه‌ پيدا مى کند و وقايع و رخدادهاى جهان مورد بررسی و بازبينى قرار مى گيرند، امروزه‌ جهانيان در يارى رساندن به‌ مصيبت زدگان يک سونامى و يا زمين لرزه‌اى در گوشه‌اى از جهان احساس مسوليت مى کنند و به‌ يارى بازماندگان مى شتابند. زمانى که‌ بشار اسد دست به‌ جنايات هولناکى مى زند در برابر ان، کشورهاى عربی اين کشور را از دايره‌ سازمان خود اخراج نموده‌ و کرسی انرا به‌ نيروهاى اپوزسيون واگـذار مى نمايند و هر کشورى در راستاى پيشبرد مبارزات نيروهاى مخالف بشار اسد و پيروزى انان همکارى مى کنند و موضوع سوريه‌ به‌ يک بحث جهانى تبديل مى گردد و جهانيان با مردم سوريه‌ ابراز همدردى مى کنند. امروزه‌ ساليانه‌ نشستهاى براى کم نمودن گازهاى گلخانه‌اى برگزار مى شود و بشريت در برابر افزايش سطح گرماى کره‌ زمين احساس مسئوليت مى کند و در فکر راهکارى براى کاهش خسارتها به‌ طبيعت مى باشد. همچنين نشستهاى سالانه‌ براى کاهش سطح فقر و برطرف نمودن گرسنگى هم از اقداماتى در همين راستا برشمرده‌ مى شود. يا نشستهاى براى ممنوع نمودن گسترش سلاحهاى کشتار جمعى و توافقات و ميثاقهاى در همين چهارچوب نشان از ڤهور و وارد شدن به‌ اين مرحله‌ نوين از ارتباط اجتماعى جهانيان مى باشد. هرچند همچنانکه‌ قبلا هم بدان اشاره‌ نمودم اين نه‌ به‌ معناى پايان بديها و زشتيهاى بشريت بوده‌ باشد، همچنانکه‌ همکنون هم شاهديم کشورهاى براى منافع خود چشم و گوش خود را در برابر جنايتها و اتفاقات اطراف خود بسته‌ و به‌ هيچ اصول و ارزشی پايبند نيستند. اما مى توان اميدوار بود که‌ با گـذشت زمان و نزديکتر شدن و کاستن بيشتر وسعت جهان از لحاظ ارتباطى اين کشورها را نيز وارد روند ايجاد اين خانواده‌ جهانى گرداند و احساس مسئوليتهاى جهانيان به‌ احساس مسئوليت پدر در قبال فرزند و مناسبات خويشاوندى تبديل گردد.
همانا اين تصور از گيتى دست نيافتنى و امکان ناپذير نيست و مى توان تحقق جهانى بدون مصيبتهاى دست بشريت و زندگى پر از نيکى و هميارى و احترام متقابل را متصور شد. لازمه‌ تحقق اين ارمان جهانى مسئوليت پـذيرى هر فرد جهان مى باشد. مى بايد همه‌ تلاشها و عملکرد و رفتارها به‌ سوى نزديکى به‌ این هدف بزرگ باشد.
بزرگترين سد راه‌ دستيابی به‌ اين ارمان حس خودبرتر بينى و حس طمع سيرناشدنى انسان و غلبه‌ ان بر امورات سياسی و اقتصادى و فرهنگى و اجتماعيست. هرچند جهان از مرحله‌اى که‌ رنگ پوست معيار برترى يک دسته‌ از انسانها بر ساير انسانها برشمرده‌ مى شد ورنگ سفيد برترى داشت به‌ رنگ سياه‌ و ساير رنگها و يا يک نژاد به‌ نژاد برتر و اصيل قلمداد مى گرديد فاصله‌ يافته‌، اما متأسفانه‌ هنوز هم اين اميال برترى جويی و جاه طلبى بر سايرين در ابعادو اشکال گوناگون زبانى و فرهنگى و اتنيکى و ملى و اقتصادى مشاهده‌ مى شود.
برپايه‌ همين توضيحات ملت کرد نيز از اين قاعده‌ مستثى نبوده‌ و بايستى خلق کرد که‌ همکنون در راستاى تحقق ارمانهاى ملى خود در حال مبارزه‌ و تلاش است، از اين واقعيت غافل نماند و برنامه‌ و اهداف خود را به‌ شيوه‌اى طرحريزى نمايد که‌ با ارزشهاى والاى انسانى همسو گرديده‌ و از امیالى که‌ فاصله‌ ها را بيشتر نموده‌ و بعضا در چهارچوب برترى بخشی به‌ نژاد و مليت و واحد زبانى متبلور مى گردد پرهيز نمايد و تلورانس و پلوراليسم و همزيستى مسالمت اميز و احترام به‌ سايرين را به‌ سرلوحه‌ مبارزات خود تبديل کند.



12 سال و 4 روز و 21 ساعت و 34 دقیقه پیش

ايا روياى تشکيل خانواده‌اى به‌ وسعت جهان دست يافتنى است

ايا روياى تشکيل خانواده‌اى به‌ وسعت جهان دست يافتنى است

صفحات ویژه وب سایت

اطلاعات سایت


 

سایت رسمی سازمان خبات کردستان ایران
کلیە حقوق این سایت برای کمیسیون انتشارات و تبلیغات سازمان خبات کردستان محفوظ است.

ارتباط با ما


 
 

شماره تلفن: 07507639676 (+0964)
شماره تلفن: 07504687209 (+0964)
شماره تلفن: 07504497138 (+0964)
شماره تلفن: 0723225508 (+0064)
اتصال الکترونیکی:
info@sazmanixebat.net
contact@sazmanixebat.net
xebatmedia@sazmanixebat.net