جمعه 

2 سپتامبر2724
سازمان خَبات
کردستان
ایران
sazmanixebat

پاسخی کوتاە بە چند گفتە بی مورد

پاسخی کوتاە بە چند گفتە بی مورد

در مدت 38 سال گذشتە ارتباط میان احزاب کوردستان ایران، موضوعی بحث برانگیز و موجب نگرانی مردم و بدنە خود احزاب هم بودە. ارتباط ناسالم میان احزاب، از جنگ برادرکشی

علی بهرامی

در مدت 38 سال گذشتە ارتباط میان احزاب کوردستان ایران، موضوعی بحث برانگیز و موجب نگرانی مردم و بدنە خود احزاب هم بودە. ارتباط ناسالم میان احزاب، از جنگ برادرکشی گرفتە تا برچسب زدن و سمپاشی علیە يکدیگر فضای اعتماد میان آ‌نها را ضعیف و از میان بردە، این گذشتە پرتنش  عامل اصلی آ‌ن است  کە احزاب نتوانند بعد از 4 دەهە دارای یک گفتمان و پلاتفورم مشترک باشند.

 بە دنبال حملە تروریستی اطلاعات رژیم بە حزب دمکرات کوردستان  و شهید شدن شماری از پیشمرگە و اعضای این حزب، موجب شد نوعی همکاری و ارتباطات میان احزاب  کوردستان ایران بە میان آ‌ید و شش حزب کوردستان ایران بر سر مسائل امنیتی و چندین رویداد سیاسی گفتمان مشترکی داشتە باشند. مسائلی کە این شش جریان سیاسیی را دور هم جمع کرد شامل عکس العمل و رد اقدامات لیست نوری مالکی در پالمان عراق برای بیرون کردن مقرها و قرارگاەهای احزاب کوردستان ایران در عراق و  بزرگداشت نوروز "جامانەکان"، همچنین توافق  در مورد تحریم  نمایش انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا کە رژیم بە راە انداختە بود.

اگر چە  تصمیم احزاب برای تحریم انتخابات مطابق توافق فیمابین اجرائی نشد و اینجا و آنجا برخلاف آ‌ن عمل شد، اما توافق  این شش جریان در مدت 38 سال گذشتە  کم نظیر بود و از جانب تودەهای مردم مورد استقبال قرار گرفت و تأثیر بسزائی بر  تحریم نمایش انتخابات رژیم بخصوص در مناطق کوردستانی داشت.

بە دنبال توافق مورد بحث و  عکس العملهای  ازجانب چند شخص بە میان آمد کە جاهائى که بە سازمان خبات ارتباط دارد اشاره خواهم کرد، کە بە شیوەای غیرواقعی و نادرست  بە سازمان خبات برچسبزدەاند کە در حقیقت از شیوەی سخنان این افراد پیداست کە با شرکت سازمان خبات در این توافق دلخوش نبودە، و آنها به خاطر جایگاە سیاسی و اجتماعی  سازمان... مجبور بە این امر گردن دادەاند. دلیل اصلی  عدم رضایت آنها از حضور سازمان خبات، بە اصطلاح ارتجاعی و اسلامی بودن عنوان کردەاند!

قبل از هر چیز بایستی کلمە (ارتجاعی) را کمی معنا کنیم و بعد تفاوتهای میان سازمان خبات و جریان ارتجاعی و آ‌ن افراد و جریان کە این برچسب را بە سازمان خبات زدە را مقایسە کنیم.

ارتجاع  یعنی برعکس پیشرفت و تغییر در بنیادهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... همچنین اقدام  بە بازگشت بە دوران قبل است.

اگر بە این معنا استناد کنیم سازمان خبات کوردستان ایران  سازمانی داراى برنامه مدرن میباشد نە ارتجاعی ، اگرچە سازمان خبات در برهەای وضعیت زمانی کە در آ‌ن تأسیس شد و پا بە میدان مبارزە نهاد، تشکیلاتی ملی و اسلامی بود کە این بە دوران گذشتە برمیگردد  و دلایل و مفاهیم خاص خود را دارد، ولی هر کس یک بار  بە برنامەها و مصوبات کنگرەهای سازمان نگاهی بیندازد خواهد فهمید کە سازمان خبات نە اینکە بە عقب برنگشتە، بلکە این سازمان در هر کنگرە  خود را ابدیت کردە و از لحاظ فکری، سیاسی و تشکیلاتی تغییرات مترقی  در مشی سیاسی ایجاد کردە و بە مثابە تشکیلاتی سیاسی خود را بە روز کردە و در خود تطبیق  دادە است.

سازمان خبات برای تأسیس حکومتی دمکراتیک و مردمی کە عدالت اجتماعی، حق برابر برای زنان، احترام بە ادیان و افکار گوناگون موجود در جامعە کوردستان و پشتیبانی  از حق اقلیتهای ملی و مذهبی را در برنامە خود تصویب کردە است.

اما  آ‌ن جریانها و افرادی کە برچسبهای ناروا را بە سازمان خبات می زند و خود را مترقی و پیشرو جامعە زحمتکش عنوان می کنند و برای حکومت پرولیتاریا می کوشند، و خود را بخشی از جنبش سوسالیستی تلقی می کنند، و تنها بەشعار بسندە میکنند، حتما میدانند کە این جنبش در قرن هجدهم شکل گرفتە و خواب آ‌ن را می بینند کە جامعە کردستان را بە قرنهای پیشین برگردنند.

در واقیعیت شیوە عملکرد این احزاب و افکار آ‌نها ارتجاعی و بازگشت بە گذشتە است کە شعارهای قرن هجدە و نوزدهم را سر مى دهند و خواب آن را می بینند کە جامعە را بە آ‌ن زمان برگردانند. آنهایی کە این برچسبهای دروغ و ناروا را بە سازمان خبات می زنند، از روزی کە پا بە عرصە مبارزە سیاسی گذاشتەاند همان شعارات اولیە را بازگوو می کنند و چیز دیگری بە ذهنشان خطور نمی کند و هیچ تغییراتی را در خود بوجود نیاوردە و بە هیچ تفکر و راهکار نوینی بە درون خود راە ندادەاند، در جازدن  آ‌نها در افکار متلاطم و ارتجاعیشان هم دلیل روشنی است کە از سال 2000 انشعابات پی در پی در صفوفشان بوجود آمد کە جریانهای منشعب  در جنبش کوردستان از آنها مؤثر و فعالتر هستند.

از جانب دیگر آ‌نها معتقد هستند کە باید ادبیات کوملە و دمکرات را حفظ کنند و حضور سازمان خبات در این توافق و جلسات بە ادبیات مد نظر ضربە خواهد زد و آ‌ن را تهدیدی برای خود می بینند. در واقعیت  4 دەهە است با این شیوە مشی  تلاش کردەاند کە سازمان خبات را در میدان مبارزە حذف کنند، جای  خوشحالسیت خیالشان محقق نشد و همانگونە کە می بینیم سازمان خبات نە اینکە با قدرت در  میدان ماند بلکە امروز فعالانە تر از گذشتە  در عرصە مبارزە حضور دارد و سیاست و برنامەهای خود را بە پیش می برد.

شکی نیست حضور سازمان خبات در هر توافق و کار مشترک  میان جریانات سیاسی را با ارزشتر و عملی کردن توافق را بیشتر می کند و در همان حال به توافقات  و کارەهای مشترک معنی و مشروعیت بیشتر خواهد بخشید.

 سازمان خبات همیشە برای اتحاد و همبستگی جنبش کوردستان تلاش و کوشش کردە و بە آ‌نرا امری مهم برای رسیدن بە اهداف و آ‌زادی می داند، و اگر در مورد جریان سیاسی  مشخص تحفضات و نکاتی هم داشتە باش، بخاطر مصالح عمومی خود را از طرح کردن آ‌ن بە دور گرفتە.

سازمان خبات  بی حدو مرز بە آ‌زادی و دمکراسی و تنوعات  فکری معتقد میباشد کە برای مسئلە همکاری و اتحاد با جریان چپ رادیکال بدون جایگاە اجتماعی در کوردستان شرط و مرجی  نگذاشتە است. شعارها و سیاست  تغییر ناپذیری کە سازمان خبات اعتقاد عمیقی بە آنها دارد برای  برآ‌وردە شدنشان اقدام می کند و دمکراسی و همزیستی سالم میان همە افکار گوناگون است کە در گذشتە هم با زیادەخواهی و اعمال غیر دمکراتیک و متضاد با آ‌زادی کە هدفشان بی ثبات کردن جامعە بود مقابلە کردە و در آ‌یندە هم  خواهد کرد.

 

خاتمە کلام این است سازمان خبات با ارتجاع ودرجازدن  ضدیت دارد و بە تغییرات مثبت  ادامە خواهد داد و آ‌نهائی کە برچسب نادرست بە سازمان خبات می زنند کسانی هستند کە از ریزش فکری  و تشکیلاتی و سیاسی خود می ترسند برای همین است بە این شیوە دچار استرس و درماندگی شدەاند.


7 سال و 5 ماه و 1 روز و 6 ساعت و 14 دقیقه پیش

پاسخی کوتاە بە چند گفتە بی مورد

پاسخی کوتاە بە چند گفتە بی مورد

صفحات ویژه وب سایت

اطلاعات سایت


 

سایت رسمی سازمان خبات کردستان ایران
کلیە حقوق این سایت برای کمیسیون انتشارات و تبلیغات سازمان خبات کردستان محفوظ است.

ارتباط با ما


 
 

شماره تلفن: 07507639676 (+0964)
شماره تلفن: 07504687209 (+0964)
شماره تلفن: 07504497138 (+0964)
شماره تلفن: 0723225508 (+0064)
اتصال الکترونیکی:
[email protected]
[email protected]
[email protected]