روز پنج شنبە مورخ 29ى تيرماه 1396، سمیناری درسالن نهادهای غیر دولتی در شهر اربیل با شرکت نمایندگان جمعی از احزاب و شماری از اشخاص سرشناس سمیناری برای یاد و خاط
روز پنج شنبە مورخ 29ى تيرماه 1396، سمیناری درسالن نهادهای غیر دولتی در شهر اربیل با شرکت نمایندگان جمعی از احزاب و شماری از اشخاص سرشناس سمیناری برای یاد و خاطره ی هفتمین سالگرد وفات جناب ماموستا برگزار شد.
این سمینار که در رابطه با بزرگداشت یاد و خاطره ی جناب ماموستا سیدجلال حسینی رهبر مردمی ملت در کردستان ایران وبنیانگذار سازمان خبات و نقش ایشان در دو بخش ادب و سیاست، از جانب دکتر رحیم سرخی استاد دانشگاه صلاح الدین موضوع ادبی و فرهنگی و کاک ریبوار حسینی عضو دفتر سیاسی سازمان خبات با موضوع سیاسی، برگزار شد. در بخش اول دکتر رحیم سرخی زندگینامه ی ادبی ماموستا را برای حضار تفسیر و توضیح دادند. ایشان در ابتدای سخنانشان گفتند در دستاوردها ادبی ماموستا دو مسأله بسیار مهم به چشم میخورد، ابتدا طبیعت و سپاس مبارزه در راه آزادی . دکتر رحیم ریشه شعر جناب ماموستا را شعر مقاومت تفسیرو بیان کرد ایشان گفتند زمانی که زبان و گفتار را در هم میشکنند زبان شعر خلق میشود و گاهی گذر از زبان طبیعی به زیر بنای شعر تبدیل میشود سپس گفتار ادبی نمایان میگردد. به همین موجب ماموستا شیخ جلال به شعر مقاومت روی می آورد . دکتر رحیم به این اشاره کردند که ماموستا سید جلال شاعری اخلاقی بوده ودر شعرهای ماموستا کورد و آزادگی به چشم میخورد و اگر چه ماموستا به سازمان خبات عقیده داشتند اما در تمامی دستاوردهای کوردها نقش اصلی داشته، و ماموستا شخصیتی مردمی به تمام معنا بودند . در بخش دوم کاک ریبوار حسینی عضو دفتر سیاسی مطلب مفصلی در رابطه با زندگینامه ی سیاسی جناب ماموستا تقدیم کردند و از ابتدای زندگی سیاسی ماموستا در کومله ی ژیان کورد(ژیکاف) سوگند وفاداری خوردند و عضو کومله شدند و در تمامی مقاطع زندگی سیاسی ماموستا سید جلال حسینی را برای حضار تشریح کردند . ایشان در ادامه صحبت هایشان از ابتدای رهبری ماموستا در مبارزە برای تمامی ملتهای ایران اشاره کردند . موضع ماموستا در منطقه جانب گیری یک طرفه برای پیروزی تظاهرات مردم بر حکومت به شمار آورد .و همچنان فعالیت ها و تلاش های ماموستا در چهار چوب دفتر ماموستا شیخ عزالدین به روشنی بیان کردند . و افتخاراتی را در آن زمان برای مبارزە ملت کورد بە ارمغان آوردند و بە دنبال آن تأسیس سازمان خبات از جانب ماموستا و نقش بسزای ایشان در رهبری جنبش حقطلبانە مردم کوردستان و سازمان خەبات را برشمردند.
درجریان سمینار فیلمی از زندگی مبارزاتی ماموستا و نقش ایشان در روند مبارزە و فعالیتهای دموکراسیخواهی و مبارزە ملی و میهنی پخش گردید.