بر اساس محاسبات صورت گرفته در سالهای اخیر، ۳۳ درصد جمعیت کشور دچار "فقر مطلق" هستند.
یک پژوهشگر و استاد دانشگاه در ایران میگوید: بر اساس محاسبات صورت گرفته در سالهای اخیر، ۳۳ درصد جمعیت کشور دچار "فقر مطلق" هستند.
حسین راغفر روز شنبە ١٨ فروردینماه، در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشارە بە اینکە مطالعات نشان میدهد خط فقر مطلق برای مناطق محروم µ٠ درصد مناطق شهری و حدود دو میلیون تومان است، گفت: "منظور دولت از فقر مطلق برای یک خانواده پنج نفره ٧٠ ٠ هزار تومان است، این مبلغ برای یک خانواده پنج نفره حتی تامین کننده غذایشان نیست".
این استاد دانشگاه با تعریف سبد معیشتی خانوارها، افزود: "آنچه ما به عنوان فقر مطلق تعریف میکنیم سبد مشخصی است که باید حداقل کالاهای اساسی را در بر داشته باشند به نحوی که اگر فردی به آنها دسترسی نداشته باشد، سلامت فیزیکی، جسمانی و روحیاش به خطر بیفتد، این کالاها در همه جای دنیا پذیرفته شده و شامل غذا، مسکن، خدمات سلامت، حمل نقل و... هستند".
راغفر در ادامه اظهار کرد: "در سال ¹± وقتی هزینههای درمان خانوارها را محاسبه کردیم، دیدیم با محاسبه مخارج درمانی پرهزینه، · درصد به خانوارهای فقیر اضافه شده است و آنها به زیر خط فقر سقوط کردهاند. این افراد چون مخارج بالایی داشتند، فقیر نبودند، اما با مخارج درمانی آنها · درصد به فقرا افزوده شده بود".
این اقتصاد دان با بیان اینکه بین سالهای ¸µ تا ¹۰ ، ´±µ هزار شغل در صنعت از بین رفت و بعد خود به خود با از بین رفتن شغل بیکاری تشدید شد، گفت: "از طرف دیگر ما ورود جمعیت جوان به بازار کار را داریم که فشار بر بازار کار بیشتر شده و با افزایش بیکاری انواع و اقسام مشکلات مثل فقر ایجاد می شودØ› پیامدهای اجتماعی هم به وجود می آید که امروز با آنها مواجهیم".
راغفر با بیان اینکه در سال ¸¹ به یک خانوار µ نفره ۲۲µ هزار تومان یارانه می دادیم که برحسب قیمتهای ثابت و محاسبه تورم در دی ماه ±۳¸۶ این ۲۲µ هزار تومان، ¸±۲ هزار تومان شده است، گفت: "یعنی ¸±۲ هزار تومان امسال معادل ۲۲µ هزار تومان سال ±۳¸¹ استØ› پس می بینید چرا خانوارهای فقیر، فقیرتر شده اند چرا که ظرفیتهای جدیدی برای کسب درآمد نداشتهاند این درحالیست که خیلی از خانوارهای محروم جامعه عمدتا با همان یارانه زندگی میکنند".