اتحادیه اروپا و برخی از رهبران اروپایی روز جمعه به تهدیدهای خامنه ای، رهبر رژیم آخوندى، علیه تظاهرات اعتراضی به انتخابات واکنش نشان داده و از آن انتقاد کردند.
خامنه ای در خطبه های نماز جمعه ضمن ستایش از شرکت مردم در انتخابات، خواستار پذيرش نتيجه رای گيری يا پيگيری شکايت های انتخاباتی از طريق شورای نگهبان شد و به نامزدهای معترض هشدار داد عواقب و پيامدهای راهپيمايی های خيابانی برعهده آنها است.
اين در حالی است که اتحاديه اروپا و رهبران کشورهای اروپايی از اين تهدیدهای رهبر ايران انتقاد کرده اند.
نيکلا سرکوزی، رييس جمهوری فرانسه، ابراز اميدواری کرد که رهبران ايران «دست به کاری جبران ناپذيری نزنند» که ثبات کشور را به مخاطره بيندازد.
آقای سرکوزی افزوده است: «ما از مردم ايران حمايت می کنيم و امروز مردم ايران در خيابان ها حضور دارند.»
رهبران ۲· کشور اروپايی روز جمعه اعمال خشونت عليه معترضان به نتيجه انتخابات رياست جهوری در ايران را محکوم کردند و از دولت ایران خواسته اند به معترضان اجازه دهد تا راهپیمایی کنند.
در همين گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، روز جمعه گفت: دولت ايران «بايد به جهان نشان دهد سرکوب و بيرحمی که در روز های اخير ديديم تکرار نخواهد شد.»
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نيز در همين زمينه اظهار ات خامنه ای را «مایوس کننده» خوانده و خواستار تحقيقات رسمی در مورد ادعای تقلب در انتخابات رياست جمهوری ايران شده است.
فرانک والتر اشتاين ماير، وزير امور خارجه آلمان، نيز گفته است: اظهارات خامنه ای انتظارات رهبران را بر آورده نکرد.
وی تصريح کرد: اين اظهارت برای آرام کردن شرايط و جلوگيری از افزايش تنش کافی نبود.
اريک شواليه، سخنگوی وزات خارجه فرانسه، نیز به خبرنگاران گفت: «ما نمیخواهيم جای مردم ايران را بگيريم، اما از خواست ايرانیها در مورد حقشان درباره شفافيت و حقيقت پشتيبانی میکنيم.»
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «فرجامخواهیها و پرسشها و در خواست برای شفافيت، از ميان مقامهای ايرانی و بخش گستردهای از جامعه ايران برآمده است.»