فرانسه روز سه شنبه سفیر رژیم ایران را برای دومین بار طی هشت روز گذشته احضار کرد تا نگرانی های خود در را منتقل و به "سرکوب بی رحمانه" تظاهرکنندگان اعتراض کند.
فردریک دساگنو سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: "او بار دیگر سرکوب بی رحمانه تظاهراتی که تعداد زیادی کشته به جا گذاشته است را محکوم کرد."
از سوی دیگر فنلاند روز سه شنبه سفیر رژیم ایران را برای ابراز نگرانی نسبت به خشونت های پس از انتخابات و درخواست بازشماری آرا احضار کرد.
الکساندر استاب وزیر خارجه فنلاند به رضا نظرآهاری گفت که "فنلاند قویا استفاده مقام ها از خشونت" را محکوم می کند.
این پیام یک روز پس از آن منتقل شد که دولت چک که هم اکنون ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را به عهده دارد سفیر رژیم در پراگ را احضار کرد و از سایر کشورهای اتحادیه اروپا خواست چنین کنند.
روز سه شنبه همچنین سوئد سفیر ایران در استکهلم را احضار کرد تا نگرانی های مشابهی را منتقل کند و سوئیس نیز از رژیم ایران خواست در برابر تظاهرکنندگان از خود خویشتن داری نشان دهد.
میشل کالمی-ری وزیر خارجه سوئیس در شهر برن به خبرنگاران گفت که کشورش تا این لحظه عمدا از صدور بیانیه علنی خودداری می کرد تا موقعیت مخالفان در ایران را تضعیف نکند و همچنین به این علت که سوئیس نماینده منافع آمریکا در ایران است.
خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این روز خشونت ها علیه معترضان ایرانی را محکوم کرد اما گفت که اتحادیه اروپا در تغییر این وضع ناتوان است.
شروع تغییر
کاخ سفید روز سه شنبه گفت که تظاهرات پس از انتخابات در ایران نقطه آغاز تغییر در این کشور است.
رابرت گیبز سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال شبکه "ان بی سی" که آیا معترضان علیه اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد هیچ دستاوردی داشته یا نه گفت: "فکر می کنم جهان در حال نظاره است. فکر می کنم دستاوردی داشته اند. باعث جلب توجه به آنچه در ایران می گذرد شده اند."
او افزود: "من کاملا فکر می کنم که ما شاهد شروع تغییر در ایران هستیم."
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده نیز سه شنبه گفت که کشورش و جامعه جهانی از خشونت به کار گرفته شده برای سرکوب معترضان در ایران "وحشت زده و منزجر" شده است.
آقای اوباما که در یک جلسه مطبوعاتی در واشنگتن صحبت می کرد، "ارعاب، ضرب و شتم و بازداشت های چند روز گذشته" در ایران را محکوم کرد.
همزمان به گزارش خبرگزاری فرانسه بهمن قبادی، کارگردان ایرانی که به تازگی از ایران خارج شده است، روز سه شنبه جهانیان را ترغیب کرد در حمایت از تظاهرکنندگان جوان ایرانی دست به کار شوند.
وی گفت: "جوانان ایرانی به خیابان ها ریخته اند زیرا حقوق اولیه آنها نقض می شود.... ما مستحق چیزی بیش از این هستیم. برای همین است که حالا که در خیابان ها هستند، عقب نمی نشینند. جامعه بین المللی باید از این جنبش حمایت کند."