در سوئد سونسکا داگ بلادت و يوتوبورى پست در اين مورد نوشتند:
اسقف اعظم کلیساى کانتربری رؤان ویلیامز معتقد است که عراق و آمریکا نسبت به حفاظت ایرانیان در یک اردوگاه پناهندگان در بیرون بغداد مسئول هستند.
ويليامز با صدور بيانيهيى تأکيد کرد اهميت زيادى دارد که وضعيت در اردوگاه اشرف بر حقوقبشر و رفتار انساندوستانه استوار باشد
ميدل ايست آنلاين نوشت: . رهبر کليساى آنگليکن نگرانى خود را در مورد تبعيديان ايرانى که در يک کمپ در عراق زندگى مىکنند ابراز داشت، وى مىگويد آنها با نقض حقوقبشر مواجه هستند که نياز به رسيدگى عاجل دارد.
روان ويليامز، اسقف کانتربرى گفت، هم آمريکا و هم دولت عراق وظيفه حفاظت از ساکنان کمپ اشرف را که محل سکونت گروه ناراضى سازمان مجاهدين خلق ايران است، برعهدهدارند.
¦ ميدل ايست آنلاين مىافزايد ساکنان کمپ از زمان يورش نيروهاى عراقى در اعتصاب غذا مىباشند و مىخواهند 36نفرى که طى اين حمله دستگير شدند، آزاد گردند و نيروهاى عراقى که کنترل اين کمپ را بهدست گرفتهاند، آنجا را ترک کنند.
ميدل ايست آنلاين سپس به پاسخ کريستوفر هيل به نمايندگان کنگره آمريکا اشاره مىکند که متعهد شده بود توجه بيشترى به وضعيت امنيتى قرارگاه اشرف داشته باشد و مىنويسد: هيل گفت ايالات متحده تمام تلاشش را براى جلوگيرى از فرستادن 36 عضو مجاهدين خلق به ايران خواهد کرد. هيل قول داد که براى رفتار انسانى با ساکنان قرارگاه به دولت عراق فشار خواهد آورد. وى گفت از عراق انتظار دارم که به نگرانيهايمان احترام بگذارد و روى اين موضوع در هماهنگى با ما کار کند.هيل اضافه کرد که بهاى حاکميت بر کشورشان نبايد از حساب حقوقبشر پرداخت شود.¦
ميدل ايست آنلاين در ادامه مطلب مىنويسد: دولت مالکى که احزاب دينى و فرقهاى مورد حمايت تهران بر آن تسلط دارند به درخواست رژيم ايران براى دستگيرى تعدادى از مجاهدين خلق و بازجويى از آنها، پاسخ داد. در حمله به قرارگاه اشرف افراد سپاه قدس رژيم ايران که روابطى با احزاب فرقهاى در عراق دارند، شرکت داشتند.
ميدل ايست آنلاين سپس در مورد واکنش جامعه عراق مىنويسد: نيروهاى جامعه عراق سياست دولت مالکى را در مورد مجاهدين خلق که از بيش از 20سال پيش در عراق زندگى مىکنند، رد مىکنند.
ميدل ايست آنلاين مجددا٠‹ به موضعگيرى اسقف اعظم بازگشته و از قول وى التزام دولت آمريکا و عراق را در مقابل بدرفتارى با ساکنان اشرف يادآورى کرده و اضافه مىکند: من اميدوارم که کليه طرفهاى درگير به صداى افرادى که در سراسر دنيا قويا٠‹ در مورد اين نقض حقوقبشر نگران هستند گوش فرا دهند و به فورىت نسبت به آن واکنش نشان دهند.
در بخش ديگرى از اين مطلب در مورد مواضع نمايندگان پارلمان آمريکا آمده است: تعدادى از اعضاى کنگره آمريکا، دولت اوباما را بهخاطر ناديده گرفتن اين شرايط و واکنش ناکافى نسبت به درگيريهاى ژوئيه، مورد انتقاد قرار دادهاند. مقامات آمريکا مىگويند، از آنجا که عراق کنترل موارد امنيتى خود را بهدست گرفته، اين کمپ موضوعى مربوط به عراق است، اما آنها بايد با ساکنان آن رفتار انسانى داشته باشند و آنها را مجبور به بازگشت به ايران نکنند. ولى وکلاى حقوقبشر، نورى مالکى، نخستوزير عراق را متهم به ناديده گرفتن تضمينهايى مىکنند که در مورد رفتار با افراد اين کمپ به واشينگتن داده بود. ميدل ايست آنلاين مجددا پاسخ را از قول اسقف اعظم يادآورى کرده و مىنويسد، يک استدلال قوى وجود دارد که ساکنان اشرف طبق قانون بينالملل موقعيت اشخاص حفاظت شده را دارند، وى همچنين از اعتصاب غذا کنندگان خواست تا به اعتصاب خود خاتمه دهند. او گفت: از دست دادن جانهاى بيشتر فقط وقايع غم انگيز اخير را تشديد مىکند .