جمعه 

2 سپتامبر2724
سازمان خَبات
کردستان
ایران
sazmanixebat

نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران گزارش آماری سال ۲۰±۲ ميلادی را منتشر کرد.

نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران گزارش آماری سال ۲۰±۲ ميلادی را منتشر کرد.

بر اساس اين گزارش ±´۰ هزار تن از شهروندان به صورت مستقيم حقوقشان از سوی حاکميت نقض شده است، ·۰% اين گزارشات از سوی نهادهای حقوق بشری و رسانه‌های مستقل يا غير وابسته به حاکميت گردآوری شده است.
گزارش پيش رو دربردارنده اطلاعات آماری يکسال ميلادی (۲۰±۲) نقض حقوق بشر در ايران است. اين گزارش که بصورت آماری-تحليلی ارایه می شود، به همت نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران تهيه شده است.
مسلما٠’ به دليل عدم اجازه دولت ايران به مدافعان حقوق بشر جهت فعاليت به خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همينطور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسميت نشناختن حوزه مستقل در فعاليتهای مدنی از سوی دولت ايران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطير با محدوديتهای فراوان برای فعالين حقوق بشری در ايران محسوب می‌شود.

در چنين شرايطی بديهی است مدافعان حقوق بشر عليرغم دشواری بسيار، تنها می‌توانند حجم بسيار اندکی از نقض گسترده حقوق بشر در ايران را ديده بانی کرده و یا امکان تحقيق و مستند کردن در رابطه با گزارشات ساير گروهها و رسانه ها را بی
ابند. با این حال هر چند با توجه به محدودیتهای فوق نمیتوان وجود کسر و نقض و خطا را در گزارش پيش رو رد کرد اما اين نهاد حقوق بشری، گزارش پیش رو را به لحاظ محتوای آماری-تحليلی و مستند بودن با ۳% خطا کم سابقه می داند.

بعنوان مقدمه در اولين بخش گزارش پيش رو لازم است اشاره شود گروههای مدافع حقوق بشر در ايران تلاش زيادی برای بهبود وضعيت گزارشگری نقض حقوق بشر در ايران می‌کنند با اين حال به مانند سال گذشته تفاوت فاحشی را حسب آمار می‌توان در تمرکز گزارشات بر مرکز کشور در مقايسه با ساير نقاط کشور بعنوان يکی از ضعفهای نهادهای مدنی ايرانی مشاهده کرد.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران موفق شد´۰% از گزارشات نقض حقوق بشر را مستند کند، منابع دولتی نیز ۳۰% کل گزارشات نقض حقوق بشر را مستند کردند هم چنين ساير منابع مستقل نیز ۳۰% گزارشات را مستند کردند.
با در نظر گرفتن آمار ۳۰·¸ مورد نقض موارد و بندهای مقاوله نامه‌های حقوق بشری جاری مستند شده در ايران از مجموع ۲µ´۰ گزارش، که برای ±¸۳±۰۰۰۰نفر از شهروندان اعمال شده است.
در بررسی موردی ۳۰·¸ گزارش سال ۲۰±۲، تعداد ±¸۳±۰۰۰۰ مورد نقض حقوق که ±´۰۰۰۰ مورد آن نقض مستقيم حقوق بنيادين بشر با حضور آمر در تطبيق با اعلاميه جهانی حقوق بشر و تعداد ±¸±۶¹۳۶µمورد آن نقض حقوقی است که در عين وجود معاهدات بين المللی، نقض بنيادين حقوق بشر محسوب نمی‌شودØ› ارزيابی شده است.اين در حالی است که به لحاظ جمعيت (سرشماری سال ±۳¹۰) تهران ±۲۰۰۰۰۰۰ و ساير نقاط کشور ۶۲¹۶±·۰۲ شهروند را در خود دارد.
با اين وصف طبق آمار تمرکز مدافعان حقوق بشر در سال ۲۰±۲، ۳¸ درصد در تهران و ۶۲ درصد در ساير نقاط کشور بوده.
اقليتهای قومی - ملی
در این رسته ¹۰ گزارش توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران به ثبت رسيد و از اين تعداد گزارش ۳۶۶ شهروند بازداشت شدند، ±± مورد ضرب و شتم، ±۳ احضار به نهادهای امنيتی-قضايی و ۲ مورد قتل شهروندان نيز گزارش شده است.
همچنین µ· شهروند از سوی دادگاههای انقلاب محاکمه شدند و برای ·¸ نفر نيز ±۶¸۰ ماه حبس تعزيری و ۲۲۲ ماه حبس تعليقی، ±۲ميليون ريال جريمه نقدی صادر شده است..
در کل از ¹۰ گزارش در اين حوزه ±۰۶مورد نقض حقوق بشر برای µ۲¸ نفر به ثبت رسيده است.
در ذيل مقايسه گزارشات مربوط به نقض حقوق اقليت‌های ملی را بر اساس تفکيک ماهانه مشاهده می‌کنيد.
در اين رسته، آذری ها با ۶¹% گزارش در صدر ديده بانی گزارشگران حقوق بشر قراردارند و به ترتيب کردها با ۲۰% ، عرب ها ¹% و بلوچ ها ۲% در رده‌های بندی ديده بانی قرار می‌گيرند.
در حوزه اقليت های قومی بازداشت شهروندان ۳¹% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نیز با کاهش µ۳% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق قومی بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل µ۰ % کاهش داشته است، بيشترين صعود در این حوزه در ژانویه با ±¸% و بيشترين نزول در سپتامبر با ·±% گزارش شده است.
اقليت های مذهبی
در اين رسته در طی يکسال گذشته ۲±۳ گزارش از سوی نهاد آمار به ثبت رسيده است و بر اين اساس ۳¹± شهروند بازداشت شدند، ±· مورد ضرب و شتم، ·± مورد تفتيش منزل، ۳ مورد پلمپ اماکن مذهبی، ۲· مورد ممانعت از فعاليت اقتصادی اقليت‌های مذهبی، ±۲· مورد احضار به نهادهای امنيتی-قضايی و ¸ مورد متفرقه از نقض حقوق اقليتهای مذهبی گزارش شده است.
±۰۰ نفر از اقليت های مذهبی از سوی نهادهای قضايی مجموعا ۲۲·± ماه حبس تعزيری، ۲¹۰ ماه حبس تعليقی، ±µ· ميليون ريال جريمه نقدی و ۶± ماه محروميت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
از مجموع ۲±۳ گزارش استخراج شده در اين حوزه ۲¸µ مورد نقض حقوق اقلييت های مذهبی برای دستکم ±۰´۲ نفر به ثبت رسيده است.
در اين رسته، بهائيان با ۶۳% گزارش در صدر ديده بانی گزارشگران حقوق بشر قراردارند و به ترتيب مسيحيان با ±۳% دراويش ±۲%و اهل سنت ±±%در رده‌های بندی ديده بانی قرار می‌گيرند.
در حوزه اقليت های مذهبی بازداشت شهروندان ۳% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نیز با کاهش ±۳% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق مذهبی بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۳ % افزايش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در آوريل با ·۲% و بيشترين نزول در فوريه با ·۰% گزارش شده است.
انديشه و بيان
در اين رسته در طی سال ۲۰±۲، µµ۳ گزارش از سوی نهاد آمار به ثبت رسيده است، ±·۲ مورد اعمال فيلترينگ اينترنتی گزارش شده است، ±· مورد توقيف نشريه، µ مورد اختلال تعمدی در شبکه اينترنت، ±۲¹´ نفر بازداشت موردی، ±´ مورد ضرب و شتم، ±۶ مورد ممانعت از برگزاری تجمع، مراسم یا سخنرانی، µ مورد پلمپ تشکل و دفا‌تر، ۲¸± بازداشت فله‌ای، ۳± مورد تهديد و ارعاب، ¸· مورد احضار به مراجع قضايی-امنيتی و ±۶ مورد ساير موضوعات متفرقه در حوزه انديشه و بيان گزارش شده است.
در سال ۲۰±۲ در اين حوزه، ۲۰µ نفر از سوی مراجع قضايی به ¹¹´µ ماه حبس تعزيری، ۶¸۶ ماه حبس تعليقی، ±±۰ ميليارد و ¸·۶ ميليون ريال جريمه نقدی، ¸´´ ضربه شلاق و ۲´¹ ماه محروميت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
هم چنين پنج مورد ممنوع الخروجی و ¹۳±±۲ مورد جمع آوری ماهواره نيز از سوی گزارشگران و رسانه های دولتی گزارش و ثبت شده است.
از مجموع µµ۳ گزارش استخراج شده در اين حوزه ۶۶± مورد نقض حقوق بشر حداقل برای ¹۶۳·µ نفر به ثبت رسيده است.
در حوزه انديشه و بيان بازداشت شهروندان ·±% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با افزايش ±±% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض آزادی انديشه و بيان بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ¹ % کاهش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در می با µ۶% و بيشترين نزول در فوريه با ۶·% گزارش شده است.
اصناف
در اين رسته در سال ۲۰±۲، ¹¸ گزارش از سوی نهاد آمار و نشر و آثار به ثبت رسيده است که از اين گزارشات جمعا٠‹ ·۳ مورد بازداشت فعال حقوق صنفی، µµ۶۶ مورد پلمپ اماکن در اين رابطه، ± مورد ممانعت از فعاليت تشکلات، ۳ مورد ممانعت از مراسم، تجمع يا اعتصاب، ±¹ مورد احضار به مراجع قضايی-امنيتی، ۲´۳۰¸ مورد متفرقه گزارش شده است.
در اين رسته ±۳ تن از سوی دستگاه قضايی به ۳۳۲ ماه حبس تعزيری، ۶۰ ماه حبس تعليقی محکوم شدند هم چنين دستگاه قضايی ±± نفر را نيز در اين حوزه محاکمه کرده است.
¹¸ مورد گزارش در کل در این رسته گردآوری شده است که شامل ¸¸ مورد نقض حقوق بشر برای µ۶¹۳ نفر محسوب می شود.
در حوزه اصناف بازداشت شهروندان ۳´% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با افزايش ۲۲% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق اصناف بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۲¹ % افزايش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در جون با µ´% و بيشترين نزول در فوريه با ¸´% گزارش شده است.
دانشجويی
در اين رسته در سال ۲۰±۲، ±۰¹ گزارش از سوی نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران به ثبت رسيده است که در مجموع شامل ´± مورد بازداشت دانشجو، ´ مورد اخلال در تجمع، ±´ مورد ضرب و شتم، ± مورد لغو مجوز نشريه دانشجويی، ±± مورد احضار به مراجع قضايی-امنيتی، ۶µ مورد احضار به کميته‌های انضباطی، ۶۳ مورد اقدام در راستای اعمال تقکيک جنسيتی، ۲ مورد پلمپ اماکن و دفا‌تر تشکلات، ۲۰ مورد تعليق از تحصيل، ´۳ مورد اخراج و یا محروميت از تحصيل را شاهد بوديم.
در اين رسته در سال گذشته ±· دانشجو از سوی دستگاه قضايی کشور به µ±± ماه حبس تعزيری، ۳۶ ماه حبس تعليقی ، ±´´ ضربه شلاق و ¹۰ ماه محروميت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
هم چنين ۶µ مورد اخراج از خوابگاه از جمله موارد حقوقی نقض شده در حوزه دانشجويی بوده است.
مجموما٠‹ از ±۰¹ گزارش گردآوری شده ±±´ مورد نقض حقوق دانشجويی برای ۶¸¸ نفر به ثبت رسيده است.
در حوزه حقوق آکادميک بازداشت شهروندان ·µ% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با کاهش ¸±% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق دانشجويی بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۶µ % کاهش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در هيچ يک از ماه ها مشاهده نشده است بيشترين نزول در فوريه با ¸´% گزارش شده است.
اعدام
در اين رسته در سال ۲۰±۲، ۳۰µ گزارش از سوی نهاد آمار و نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران به ثبت رسيده است که شامل محکوميت ´۲¸ نفر به اعدام و اجرای حکم اعدام µ¸۶ نفر می باشد که از اين تعداد µ¹ نفر در ملاء عام اعدام شدند که ´±µ نفر از ايشان مرد، ±۲ تن زن و µ¹ تن با جنسيت نامعلومی بوده اند.
±۰ تن از افراد به دليل دگر انديشی و بر اساس فعاليت های سياسی به اتهام محاربه با خدا اعدام شدند که پيکر اکثر آنها تحويل خانواده نشده و يا پس از دفن توسط دستگاه قضايی محل دفن ايشان به خانواده ابلاغ شده است.
بر اساس اين گزارش ·۶% اعدام شدگان به اتهام جرايم مربوط به مواد مخدر در ايران اعدام شدند، ±±% به اتهام تجاوز به عنف، µ% به اتهام قتل، ۲% به اتهام محاربه، ۲% به اتهام محاربه “ سياسی، ۲ درصد به اتهام محاربه و افساد فی الارض و ±% به اتهام لواط يا هم جنس گرايی، ±% به اتهام قتل و تجاوز و درصد ناچيزی نيز به اتهام شرارت و افساد فی الارض در ايران اعدام شدند.
مجموما٠‹ از ۳۰µ گزارش گردآوری شده ۳۳۳ مورد نقض حقوق برای ±۰·۳ فقره به ثبت رسيده است.
در حوزه اعدام، اجرای حکم شهروندان ¹% نسبت به سال قبل از آن افزايش يافته است، هم چنين صدور احکام اعدام نيز با کاهش ±´% همراه بوده است. اعلام رسمی اعدام ها از سوی رسانه های نزديک به حکومت ±۳% کاهش و اعدام های غير رسمی ´۲% افزايش يافته است.. هم چنین تعداد اعدام ها در ملاء عام ۳% نسبت به سال ۲۰±± کاهش داشته است و اعدام زنان µ۰% افزايش را نشان ميدهد.
در مقايسه ماهانه صدور و اجرای حکم اعدام بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ±µ % افزايش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در آوريل با µ۶% و بيشترين نزول در فوريه با ۶¸% گزارش شده است.
حقوق فرهنگی
در اين رسته در سال گذشته ·۰ گزارش نقض حقوق بشر از سوی نهاد آمار به ثبت رسيده است که جمعا٠‹ ´· تن دستگير، ابطال مجوز ۶ تشکل فرهنگی، ممانعت از نشر ۳۰۲۰ اثر فرهنگی، ممانعت از اجرای ±۳ برنامه فرهنگی، اخراج ۲ فعال فرهنگی، ´ تن مورد احضار به مراجع قضايی-امنيتی، ۲ تن ممنوع التصوير و ±۲µ مورد ساير موارد نقض حقوق گزارش شده است.
در اين حوزه ۶ تن از فعالين از سوی دستگاه قضايی به ±۳۲ ماه حبس تعزيری و ۲µ ضربه شلاق محکوم شدند و شش تن نيز محاکمه شدند.
هم چنين µ۰±۰ مکان تاريخی تخريب شده و هفت مکان نيز مورد رسيدگی قرار نگرفته و در آستانه تخريب قرار دارند.
در کل در اين رسته از ·۰ گزارش مورد بررسی قرار گرفته ·¸ مورد نقض حقوق برای دست کم ¸±´¸ نفر استخراج شده است.
در حوزه فرهنگی بازداشت شهروندان ۶´% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با افزايش ±۶% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق فرهنگی بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۲± % افزايش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در می با ·۳% و بيشترين نزول در ژانويه و فوريه با ۶۲% گزارش شده است.
کارگری
در اين رسته در سال ۲۰±۲ ميلادی ´±۳ گزارش در بررسی های آماری گردآوری شد که بر اساس آن جمعا٠‹ ¹۲ تن دستگير شدند، · مورد ممانعت از اعتصاب کارگری گزارش شده است، ±۰±·¹¹¸کارگر از کار اخراج يا تعديل شده‌اند، گزارشات عقب افتادن حقوق ±۰۰¸ ماه کارگران مستند شده است، ±¸۶۳¸·کارگر از کار بيکار شده‌اند، ۲±¸ تن در سوانح کاری کشته شده‌اند، ±۳۶ مورد صدمات جسمی به کارگران در حين کار گزارش شده است، µ۰۰µ¸۲· مورد نبود بيمه کار برای کارگران گزارش شده است، ´´´± کارگر بلاتکليف در حوزه کار گزارش شده است، ۲´ فعال کارگری نيز به نهادهای امنيتی و قضايی احضار شده است.
در مجموع ±´ تن از فعالين کارگری از سوی دستگاه قضايی به ۳´± ماه حبس تعزيری، ۲´ ماه حبس تعليقی و ۶۲ ماه محروميت از حقوق اجتماعی محکوم شدند.
جمع کل گزارشات گردآوری شده اين حوزه ´±۳ مورد بوده است که ´±۲ مورد حقوقی برای ۶۳´۳±·۳ نفر به ثبت رسيده است.
در حوزه کارگری بازداشت شهروندان ·¹% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با کاهش ۶% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق کارگری بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل · % افزايش داشته است، بيشترين صعود در این حوزه در جولای با ·±% و بيشترين نزول در مارس با ۶·% گزارش شده است.
حقوق کودکان
در اين رسته در سال ۲۰±۲ ميلادی از مجموع ´µ گزارشی که توسط واحد آمار گردآوری شد جمعا٠‹ ¹ مورد کودک آزاری، ´مورد صدور و يا حکم اعدام، ·۰۰۰۰۰۰ مورد کار کودکان، ۲ مورد بازداشت فعالين حقوق کودکان، يک مورد فروش و قاچاق کودکان، ۳±۰ مورد تجاوز و آزار جنسی به کودکان، ¸´´¹۲۳ مورد ازدواج کودکان، ±۲ مورد محکوميت فعالين حقوق کودک، ۳¹¸·۰۰۰مورد کودکان محروم از تحصيل را در برگرفته است.
±۲ فعال حقوق کودک از سوی دستگاه قضايی کشور جمعا به ۳¸´ ماه حبس تعزيری محکوم شدند.
در کل گزارشات گردآوری شده در اين حوزه ´µ مورد بوده است که ´± مورد نقض حقوق بشر برای ±±¸۳۲۲·±نفر برآورد شده است.
در حوزه کودکان بازداشت فعالين ۳۳% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با افزايش ¸۳% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق کودکان بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۶ % کاهش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در مارس و نوامبر با µ۰% و بيشترين نزول در آگوست با ·µ% گزارش شده است.
زنان
در اين رسته در سال۲۰±۲ ميلادی ۳۲ گزارش گردآوری شده است که بر اساس آن جمعا٠‹ ´ فعال حقوق زنان بازداشت شدند، ۲ مورد خودسوزی زنان گزارش و ±± مورد قتل ناموسی، ± مورد تجاوز به زنان، ۲ مورد احضار فعالان اين حوزه به مراجع قضايی-امنيتی گزارش شده است.
۳ تن از فعالين اين عرصه از سوی دستگاه قضايی کشور به ۳ ماه حبس تعزيری، ۲۰ ماه حبس تعليقی و ±۰ ميليون ريال جريمه نقدی محکوم شدند.
در کل گزارشات گردآوری شده در اين حوزه ۳۲ مورد بوده است که شامل ۳۰ مورد نقض حقوق زنان برای دستکم ¸۲ تن بوده است.
در حوزه زنان بازداشت فعالين ¹۰% نسبت به سال قبل از آن کاهش يافته است، هم چنين صدور احکام حبس از سوی دستگاه قضايی نيز با کاهش µ·% همراه بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق زنان بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل µ۰ % کاهش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در سپتامبر با µ۰% و بيشترين نزول در آوريل و ژانویه با ±۰۰% گزارش شده است.
زندانيان
در اين رسته در سال ۲۰±۲ ، جمعا٠‹ ·¸ مورد ضرب و شتم زندانيان، ۲´¹ مورد عدم رسيدگی يا محروميت از خدمات پزشکی زندانيان، µ۲ مورد انتقال غيرقانونی زندانی به سلول انفرادی، ±¹۰ اعمال محدوديت خارج از قانون بر زندانيان، ±۰۰ مورد اقدام به اعتصاب غذای زندانيان، ۲۳۶ مورد انتقال اجباری يا تبعيد زندانيان، ۳ مورد خودکشی زندانی، ¹۰ مورد اعمال فشار و تهديد زندانيان، · مورد قتل زندانيان، ۶ مورد مرگ زندانی بر اثر بيماری، ¹ مورد عدم دسترسی به وکيل، ±¹ مورد پرونده سازی بر عليه زندانيان، ±¹¹۲±مورد نگهداری زندانی در محيط نامناسب گردآوری شده است.
هم چنين در حوزه متهمين نيز چهار مورد استفاده از دستبند يا پابند برای بازداشت شدگان، ±±۶ مورد جلوگيری از ملاقات با بازداشت شدگان، ±±µ مورد بلاتکليف نگاه داشتن بازداشت شدگان، ۳ مورد شکنجه بازداشت شدگان، يک مورد تهديد بازداشت شدگان، ±± مورد تلاش برای اخذ اعترافات اجباری، شش مورد نگهداری متهم در کنار محکومين، ±۶ مورد عدم دسترسی بازداشت شدگان به وکيل، ۳ مورد عدم رسيدگی به وضعيت پزشکی بازداشت شدگان، ±± مورد نگهداری بازداشت شدگان در انفرادی گردآوری شده است.
در کل گزارشات گردآوری شده در اين حوزه ۶±± مورد بوده است که شامل ¹۳۰ مورد نقض حقوق زندانيان برای ۲±±۳´ نفر بوده است.
در مقايسه ماهانه نقض حقوق زندانيان بر اساس تعداد نقض موردی حقوق بشر نسبت به سال قبل ۳± % کاهش داشته است، بيشترين صعود در اين حوزه در آوريل با ´۰% و بيشترين نزول در فوريه با ·´% گزارش شده است.
محکوميت ها
در طی يکسال گذشته مراجع قضايی حکومت ايران اعم از بدوی و تجديد نظر، اقدام به صدور ±۶¹´۳ ماه حبس (تعليقی و تعزيری) نموده‌اند که از اين مقدار، حوزه اصناف ۳¹۲ ماه، حوزه اقليت‌های ملی-قومی ±¸¹۰ ماه، اقلييت‌های مذهبی ۲µ۶± ماه، انديشه و بيان ±۰۶۳± ماه، دانشجويان µ´· ماه، زنان ·· ماه، کودکان ۳¸´ ماه، فرهنگی ±۳۲ ماه، کارگران ۳۶µ ماه را به خود اختصاص داده‌اند.
لازم به ذکر است اين آمار فقط احکام موردی که مشخصات يا اطلاعات مربوط به حکم منتشر شده است را شامل می‌شود.
در بررسی جزئی آمار دستگاه قضايی ´´¸ تن از شهروندان را بيش از ´۶۲ ماه محروميت از حقوق اجتماعی، بيش از ±µ۶۰µ ماه محکوميت حبس تعزيری و ±۳۳¸ ماه حبس تعليقی محکوم نموده است.
هم چنين اين فعالين به ±±± ميليارد و ¸۲¸ ميليون تومان جريمه نقدی و ¹¸¸ ضربه شلاق محکوم شدند.
در طی سال ۲۰±۲ محکوميت فعالين و شهروندان کاهش ۲۳% داشته است بر اين اساس در حوزه کارگری محکوميت فعالين کارگری ۶%، در حوزه اقلييت های مذهبی و قومی به ترتيب ±۳ و µ۳ درصد کاهش داشته و در حوزه صنفی ۲۲%، فرهنگی ±۶% ، کودکان ¸۳%، انديشه و بيان ±±% افزايش داشته است، هم چنين ئر حوزه زنان و دانشجويی نيز به ترتيب با کاهش µ· و ¸± درصدی مواجه بوده ايم.
در مقايسه ماهانه محکومين دادگاه های انقلاب بر اساس تعداد نفرات در سال ۲۰±۲ بيشترين صعود در اين حوزه در آوريل با ¸۳% و بيشترين نزول در اکتبر با ··% گزارش شده است.
بازداشت ها
در طی يکسال گذشته نيروهای امنيتی ۲۲۰µ شهروند را بازداشت نموده‌اند که از اين تعداد ۳۳۶ مورد آن به صورت موردی و ¸´۲ مورد آن به صورت بازداشت فله‌ای يا بدون مشخص شدن هويت بازداشت شده بوده است.
در اين رابطه، اصناف ·۳ مورد بازداشت، اقليت‌های قومی ۳۶۶ مورد، اقليت مذهبی ۳¹± مورد، انديشه و بيان ±±·¸ مورد، دانشجويان ´± مورد، زنان ± مورد، فرهنگی ´· مورد، کارگران ±۰۶ مورد، کودکان ۲ مورد را شامل می‌شوند.
در طی سال ۲۰±۲ بازداشت فعالين و شهروندان کاهش ±¹% داشته است بر اين اساس در حوزه کارگری بازداشت شهروندان ·¹%، در حوزه اقلييت های مذهبی و قومی به ترتيب ۳ و ۳¹ درصد و در حوزه صنفی ۳´%، فرهنگی ۶´% ، زنان ¹۰%، کودکان ۳۳%، دانشجويان ·µ% و در حوزه انديشه و بيان ·±% کاهش گزارش شده است.
در مقايسه ماهانه بازداشت ها بر اساس تعداد بازداشت شدگان در سال ۲۰±۲ بيشترين صعود در اين حوزه در دسامبر با ¸۳% و بيشترين نزول در سپتامبر با ¹۲% گزارش شده است.



11 سال و 9 ماه و 30 روز و 3 ساعت و 56 دقیقه پیش

نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران گزارش آماری سال ۲۰±۲ ميلادی را منتشر کرد.

نهاد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران گزارش آماری سال ۲۰±۲ ميلادی را منتشر کرد.

صفحات ویژه وب سایت

اطلاعات سایت


 

سایت رسمی سازمان خبات کردستان ایران
کلیە حقوق این سایت برای کمیسیون انتشارات و تبلیغات سازمان خبات کردستان محفوظ است.

ارتباط با ما


 
 

شماره تلفن: 07507639676 (+0964)
شماره تلفن: 07504687209 (+0964)
شماره تلفن: 07504497138 (+0964)
شماره تلفن: 0723225508 (+0064)
اتصال الکترونیکی:
[email protected]
[email protected]
[email protected]