-سطح شهر سنندج به پادگان نظامی مبدل شد
-گزارشی فرهنگی از چند فعال فرهنگی در کُردستان
-محصلين دهگلانی در مدارس فرسوده درس میخوانند
-استمرار فشارهای امنيتی بر خانوادهی فعالان سياسی کُردستان
-مطالبهی دوبارهی وجه نقد از دانشآموزان مناطق کُردنشين ايران
-فرمانداری پيرانشهر درصدد جلوگيری از برگزاری عيد نوروز است
-عبدالله چمنگلی، سرمربی تيم ملی کشتی فرنگی ايران شد
-زمزمهی برکناری ايران از صندوق بينالمللی پول
سطح شهر سنندج به پادگان نظامی مبدل شد
از صبح امروز تمامی خيابانها، ميادين و تقاطع اصلی شهر سنندج ميزبان نيروهای نظامی و يگان ويژه بود.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، نيروهای نظامی و لباس شخصی حکومت ايران در سطح شهر سنندج با هر گونه تجمع بيش از سه نفر برخورد و آنها را متفرق میکنند. خبرنگار کُردپا از سنندج در همين رابطه اعلام کرد: نيروهای حکومتی کسانی که اقدام به فروش وسایل آتشبازی بکنند را بازداشت و به نهادهای امنيتی منتقل میکنند. حضور پر تعداد نيروهای نظامی يگانهای ويژه سرکوب در اکثر نقاط شهر سنندج فضای رعب انگيزی را برای اين شهروندان به وجود آورده است و اين فضای امنيتی حال و هوای پيش از عيد را برای شهروندان سنندجی تلخ نموده است. خبرهايی تأييد نشده مبنی بر بازداشت چند شهروند سنندجی از سوی نيروهای لباس شخصی ادارهی اطلاعات در ميان مردم پخش گرديده است. تا لحظه انتشار اين خبر، همچنان سطح شهر سنندج مملو از نيروهای نظامی و يگان ويژه میباشد.
گزارشی فرهنگی از چند فعال فرهنگی در کُردستان
در آخرين روزهای سال ١٣٩١ هشتمين نشست تخصصی "يک ماه، يک نويسنده" در کرمانشاه برگزار گرديد.
به گزارش وبسايت کُردپرس، در آخرين روزهای سال ١٣٩١، هشتمين نشست تخصصی "يک ماه، يک نويسنده" از مجموعه نشستهای نقد و آثار کُردی با نقد و بررسی کتاب" چيروکه یل ئيواره" اثر "محسن ملکی" برگزار گرديد. اين نشست باحضور "محمود شاهمحمدی، کيومرث بلده و فروغ گلچينی " به عنوان نقادان جلسه و با مجریگری "سوما امينی" و با شرکت چشمگير نويسندگان و اديیان شهرستان کرمانشاه در سالن اجتماعات دانشکدهی هنر دانشگاه کرمانشاه برگزار شد. در همين زمينه نيز در ايلام نمايشگاه خوشنويسی تحت عنوان "واژهها به خط" از سوی هنرمند ايلامی "شمس الدين مرادی" داير شد. همچنين روز دوشنبه بيست و يکم اسفندماه شماری از هنرمندان، نويسندگان و فعالان فرهنگی استان کُردستان با حضور در منزل شاعر و نويسندهی منطقهی اورامانات ماموستا "شريف عليرمايی" از وی تجليل و تالاشها و خدمات اين هنرمند بزرگ کُرد را مورد تقدير قرار دادند. وی پديدهآورندهی کتاب "حهوتهوانه" است.
محصلين دهگلانی در مدارس فرسوده درس میخوانند
کمبود ١٤٤ کلاس درس در مقاطع مختلف تحصيلی دانشآموزان دهگلانی را با خطر جدی روبرو کرده است. به گفتهی يکی از مسئولين حکومتی، بخش زيادی از دانشآموزان شهرستان دهگلان در مدارس کهنه و فرسوده به تحصيل ادامه میدهند. اين در حالی است که پايان عمر اين مدارس جان دانشآموزان را با خطرات جدی روبرو ساخته است. مدير آموزش و پرورش شهرستان دهگلان برای رفع کمبود فضای آموزشی در دهگلان، ضمن درخواست از خيرين اين شهرستان برای ساختن مدرسە، از تحصيل دانشآموازان دهگلانی در ١٨ مدرسە تخريبی اين شهرستان خبر داد. جلال مرادی در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: هماکنون در دهگلان در مقطع ابتدايی ٧٦ کلاس، در مقطع راهنمايی ١٦ کلاس و در مقطع متوسطه ٥٢ کلاس و جمعا بە ١٤٤ کلاس درس نياز داريم. وی در ادامە ضمن اشارە بە تحصيل دانشآموزان دهگلانی در فضاهای تخريبی گفت: هنرجويان دختر هنرستان در فضايی کە هنرستان نيست مشغول بە ادامە تحصيل هستند. پيشتر نيز خبرهايی در رابطە با تحصيل دانشآموزان مناطق کُردنشين ايران مبنی بر تحصيل در مدارس کهنه و فرسوده در رسانەهای دولتی منتشر شدە بود
استمرار فشارهای امنيتی بر خانوادهی فعالان سياسی کُردستان
نيروهای امنيتی با مراجعه به منزل يک فعال سياسی کُرد در شهرستان اشنويه، آنان را به بازداشت و زندان تهديد کردند.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، امروز بيست و دوم اسفندماه در شهر اشنويه، خانوادهی يک فعال سياسی بنام "ناجی پيغامی" توسط مأموران اطلاعاتی مورد تهديد قرار گرفتند. پيشتر حسين يیغامی شهروند کُرد و پدر اين فعال سياسی بارها از سوی نهادهای امنيتی حکومت ايران جهت همکاری و ارائهی اطلاعات دربارهی پسرش، احضار و مورد تهديد قرار گرفته بود. همچنين نيروهای امنيتی پدر اين فعال سياسی را تهديد کردهاند که در صورت عدم همکاری، وی را به گونهای بازداشت میکنند که حتی با قيد وثيقه آزادی او امکانپذير نباشد. ناجی پيغامی قبلا٠‹ يک سال را در زندان زنجان به اتهام همکاری و عضويت در احزاب کُرد اپوزسيون حکومت اسلامی ايران، بسر برده بود.
مطالبهی دوبارهی وجه نقد از دانشآموزان مناطق کُردنشين ايران
مسئولان مدارس بوکان به بهانههای مختلف مبالغ چشمگيری وجه نقد از کليهی دانش آموزان اين شهرستان مطالبه میکنند.
بنابه گزارش رسيده به آژانس خبررسانی کُردپا، مسئولان مدارس شهرستان بوکان به دانشآموزان مدارس اين شهرستان ابلاغ کردهاند که پس از تعطيلات عيد نوروز بايد مبلغ ١٠ تا ١٠ ٠ هزار تومان وجه نقد به مدارس پرداخت نمايند. خانوادههای اين دانشآموزان گفتهاند، که مطالبهی اين پول در حالی است که از آغاز سال تحصيلی تاکنون چندين بار به بهانههای مختلف از فرزندانشان پول دريافت کردهاند. از طرفی ديگر چند روز پيش نيز، مسئولان ادارهی آموزش و پرورش شهرستان مريوان ٤٠ دانشآموز دبيرستان دخترانهی "الزهرا" اين شهر به دليل عدم پرداخت وجه مطالبه شده توسط مدرسه، اخراج و از ادامه تحصيل محروم کردند. در همين رابطه مسئولان مدارس شهرستانهای "اروميه، شاهين دژ، سقز، مريوان و بانه" نيز بر اساس تصميم ادارهی آموزش و پرورش به بهانهی تأمين سوخت، مواد غدايی و وسايل و نجهيزات مورد نياز اين مدارس از دانش آموزان وجه نقد مطالبه کرده بودند.
فرمانداری پيرانشهر درصدد جلوگيری از برگزاری عيد نوروز است
فرمانداری شهرستان پيرانشهر در استان آذربايجانغربی به نيروهای امنيتی دستور داده که با ايجاد تدابير شديد امنيتی و روشهای مختلف مانع از برگزاری مراسم عيد نوروز شوند.
بنابه گزارش رسيده به آژانس خبررسانی کُردپا، چند روز پيش فرماندار پيرانشهر طی نامهای، ٣٠ نفر از افراد نزديک و وابسته به حکومت ايران را به منظور برنامهريزی جهت ممانعت از برگزاری مراسم و جشنهای نوروزی، به ساختمان فرمانداری فرا خوانده است. يک منبع مطلع گفت، فرماندار درهنگام اين نشست اعلام کرده بود، در کجای دين اسلام سخنی از رقص و پايکوبی به ميان آمده? بیحجابی و اسلام? نوروز خلاف شريعیت بوده و مراسم و آيينی است که از کشور ترکيه به درون ايران اسلامی عزيز ما رسوخ کرده است، شماها در اين ايام اجازهی برگزاری اين نوع از مراسمات را نداشته و کاری که بايد در اين روز انجام بدهيد رفتن به مساجد و زيارتگاهها برای خواندن نماز و دعا میباشد. در همين رابطه "محمد قنبری" جانشين نيروهای انتظامی حکومت ايران در استان کُردستان، برگزاری هرگونه مراسم شادی و گردهمايی را در روز چهارشنبهی آخر سال"چهارشنبهسوری" ممنوع اعلام کرده بود. چند روز پيش نيز ادارهی اماکن شهرستان بوکان، به خوانندگان و گروهای موسيقی و هنری اين شهرستان اعلام کرده بود در صورت شرکت در مراسمهای عيد نوروز در شهر و روستاها، با آنان برخورد و زندانی خواهند شد.
عبدالله چمنگلی، سرمربی تيم ملی کشتی فرنگی ايران شد
با موافقت فدراسيون کُشتی، مربی ارشد جديد برای تيم ملی کشتی فرنگی ايران تعيين شد. روابط عمومی فدراسيون کشتی ايران اعلام کرد: نظر به پيشنهاد مدير فنی تيمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی و با توجه به سوابق مديريتی قهرمانی و مربيگری، آقای عبدالله چمنگُلی بعنوان مربی ارشد تيم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان منصوب گرديد. مسئولان فدراسيون کشتی در تصميم روز گذشتهی خود، بهرام مشتاقی و علی اشکانی را نيز سرپرست و مربی تيم ملی اعلام کردند. هر سه نفر آنان تا پايان خردادماه سال آينده، هدايت ملیپوشان ايران را برعهده خواهند داشت. گزينش کادر فنی تيمهای ملی در تمام رده های سنی کشتی آزاد و فرنگی در فدراسيون کشتی ايران به عهدهی رسول خادم است.
عبدالله چمنگلی مربی کردستانی تيم ملی کشتی فرنگی ايران که در سال ١٣٥٠ در شهر سقز متولد شده است اخيرا از سوی رافائل مارتينتی رئيس سوئيسی فدراسيون بينالمللی کشتی (فيلا) به عنوان بهترين مربی سال ٢٠ ١٢ نيز انتخاب شده بود.
زمزمهی برکناری ايران از صندوق بينالمللی پول
شماری از کشورهای عضو صندوق بينالمللی پول درصدد برکناری حکومت ايران در شورای اجرايی اين نهاد میباشند. روزنامهی الشرقالاوسط چاپ لندن گزارش داد که برخی کشورهای عربی به دليل هر آنچه "ضعف اقتصادی و کاهش شديد ارزش واحد پولی ايران" دانسته، خواهان لغو عضويت اين کشور در شورای اجرايی صندوق بينالمللی پول هستند. تونس، الجزاير و مراکش از جملهی کشورهايی هستند که به دنبال جايگزينی برای ايران در اين نهاد پولی مستقل جهانی میباشند. گفته میشود عملکرد ضعيف نمايندگی ايران، موجب گرديده که ١٦ عضو غيرثابت صندوق بينالمللی پول اقدام به چنين کار کنند. به سبب تحريمهای بينالمللی به ويژه بر بانک مرکزی و سيستم مالی حکومت ايران، ارزش پولی ملی ايران به شدت در برابر ارزهای معتبر خارجی رو به کاهش است. سهم ايران در صندوق بين المللی پول معادل ٢ ميليارد و ٢٥٠ ميليون دلار میباشد که در ٢٩ سال گذشته دست نخورده باقی مانده است.
سازمان خبرنگاران بدون مرز: رژيم ايران يک رژيم جاسوس است
سازمان خبرنگاران بدون مرز در روز جهانی مبارزه عليه سانسور اينترنتی از رژيم ايران به عنوان يکی از رژيمهای جاسوس ياد کرد. در اين گزارش به انواع محدوديتها برای کاربران اينترنتی در ايران اشاره شده است.