-وضعيت معيشتی کارگران کارخانهی کاشی کاژه نامناسب است
-بازداشت يک شهروند ديگر در پاوه
-احمد شهيد: بخش ويژهای را به نقض حقوقبشر در کُردستان ايران اختصاص خواهم داد
-آلبوم هنرمندان کُرد در صدر پرفروشترينهای ايران
-بيهودگی مذاکرات هسته يی با آخوندها
-باراک اوباما وضعيت اضطراری ملی در رابطه با رژيم ايران را تمديد کرد
-رويتر: صادرات ماه مارس نفت خام رژيم ايران به پايين ترين حد خود از زمان اعمال تحريمها می رسد
وضعيت معيشتی کارگران کارخانهی کاشی کاژه نامناسب است
يکی از بزرگترين واحدهای توليدی در غرب کشور با خطر تعطيلی کامل مواجه شده است. انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه در گزارشی اعلام کرد: کارخانهی "کاشی کاژه" توليد کنندهی کاشی و سراميک به علت تحريم مواد اوليه، در ماه فقط چند روز توليد دارد. اين واحد توليدی در شهرستان اسلامآبادغرب در استان کرمانشاه واقع میباشد. همچنين در روزهايی که کارخانه تعطيل میباشد، هيچگونه دستمزدی به کارگران تعلق نمیگيرد. از ديگر مشکلات ٥٠ ٠ کارگر شاغل در اين کارخانهی توليدی، عدم پرداخت حق بيمه به کارگران است. انتشار اين گزارش در حالی است که پيشتر مدير کاشی کاژه مدعی شده بود که ٩٧% از مواد اوليه در داخل کشور به ويژه در شهر صحنه و استانهای همجوار به کارخانه آورده میشود. کارخانهی مزبور دومين کارخانهی کشور در زمينهی توليد کاشی و سراميک به شمار میرود. طی روزهای اخير کارشناسان امور اقتصادی در ايران گفتهاند که سوءمديريت نهادهای دولتی و فساد اداری موجب گرديده که تأثيرات تحريمهای بينالمللی در مناطق مرزی و حاشيهای بر واحدهای توليدی کوچک و متوسط، بيش از ديگر واحدها و مناطق میباشد.
بازداشت يک شهروند ديگر در پاوه
در ادامهی موج بازداشتیها در مناطق کُردنشين ايران، روز گذشته در پاوه يک شهروند ديگر نيز بازداشت شد.
به گزارش آژانس خبررسانی کُردپا، روز گذشته نيروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران در پاوه اقدام به بازداشت يک شهروند کُرد به نام "آراس حاتمی" کردند.
تا لحظهی انتشار اين خبر از اتهام احتمالی وارده به اين شهروند پاوهای خبر دقيقی در دسترس نمیباشد. به دليل فضای امنيتی در شهر پاوه و هشدار نيروهای اطلاعاتی به خانوادههای بازداشتیها، اطلاعرسانی کامل و به موقع از افراد بازداشتشده عملا٠‹ ميسر نمیباشد. در دو هفتهی اخير ٢١ شهروند کُرد در شهرستان پاوه در استان کرمانشاه توسط نيروهای امنيتی بازداشت شدهاند که اوايل هفتهی جاری هر يک از کيهان عزيزی، داوود غفاری، مختار احمدی، بختيار رسولی، فردين رسولی و ستار احمدی با توديع وثيقه، موقتا٠‹ از زندان آزاد شده بودند.
احمد شهيد: بخش ويژهای را به نقض حقوقبشر در کُردستان ايران اختصاص خواهم داد
نشستی جانبی با موضوع حقوق اقليتهای ملی ساکن ايران همزمان با اجلاس شورای حقوقبشر سازمان ملل در ژنو برگزار گرديد.
برپايهی گزارش ارسالی به آژانس خبررسانی کُردپا، جمعيت حقوقبشر کُردستان ايران ـ ژنو روز گذشته با حضور گزارشگر ويژهی سازمان ملل در امور حقوقبشر ايران و خانم شيرين عبادی برندهی جايزهی صلح نوبل، کنفرانس نقض حقوقبشر اقليتهای ملی و دينی در ايران برگزار نمود. در آغاز، تيمور الياسی يکی از برگزارکنندگان کنفرانس به آمار اعدام فعالان کُرد، مسئلهی مين در کُردستان و بازداشت روزنامهنگاران و قتل کولبران کُرد پرداخت.
سپس شيرين عبادی در سخنان خود با اشاره به عدم استقلال قوهی قضائيه حکومت ايران و دستور نهادهای امنيتی به قضات دادگاهها، گفت: حکومت ايران تعمدا٠‹ مناطق کُردستان، بلوچستان، آذربايجان، خوزستان و ترکمنصحرا را در محروميت اقتصادی قرار داده و نرخ بيکاری در ميان اين شهروندان بسيار بالاست.
برندهی جايزهی صلح نوبل در ادامه به ممنوعيت آموزش به زبان مادری در کُردستان ايران پرداخت و اظهار نمود: ادارهی کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نامهای عملا٠‹ خواستار جلوگيری از آموزش زبان کُردی است و بيشتر محکومان به اعدام از شهروندان مليتهای ايران میباشند. بخش دوم کنفرانس به نمايش گزارشی تلويزيونی دربارهی مشکلات و موانع کولبران کُرد که از سوی ژيار گُل آماده شده بود، اختصاص داشت. در ادامهی کنفرانس جانبی شورای حقوقبشر سازمان ملل در ژنو، دکتر احمد شهيد به وضعيت حقوقبشر در ايران و کُردستان اشاره و اعلام کرد: در آينده بخش ويژهای را به نقض حقوقبشر در کُردستان ايران اختصاص خواهم داد و به شرايط زندانيان سياسی، بازداشت روزنامهنگاران و فعالان مدنی و وضعيت کولبران کُرد و مين در کُردستان توجه بيشتری خواهد شد. همچنين در اين کنفرانس، خانم پانيتا و ديانا علايی در گزارش مبوسطی به آمار بازداشتیها و اعدام اقليتها ملی در ايران و نيز موضوع بهايیها پرداختند. در کنفرانس جانبی روز گذشتهی جمعيت حقوقبشر کُردستان ايران ـ ژنو که همزمان با بيست و دومين نشست شورای حقوقبشر سازمان ملل برگزار گرديد، هيئتهايی از کشور نروژ، انگلستان و سوئيس و همچنين فعالان مدنی و شخصيتهای کُرد، ايرانی و بينالمللی حضور داشتند. اين نخستينباری است که گزارشگر ويژهی حقوقبشر ايران در نشستهای جمعيت حقوقبشر کُردستان ايران شرکت میکنند.
آلبوم هنرمندان کُرد در صدر پرفروشترينهای ايران
در سالی کە مشکلات مالی، گريبان بسياری از هنرمندان را گرفتە بود، سە اثر هنرمندان کُرد در ميان پرفروشترين آثار موسيقی سال ٩١ ايران قرار گرفتند.
حميد اسفندياری مدير انتشارات "آوای باربد" کە يکی از انتشارات معتبر در سطع ايران است، در گفتگويی با خبرگزاری ايسنا، پرفروشترين آثار هنری را از ميان ٦٠ آلبوم موسيقی منتشر شدە از اين انتشارات در سال ٩١ اعلام کرد. سە اثر هنری از شهرام ناظری، ارسلان کامکار، فردين لاهورپور و تارا جاف در ميان ١٠ اثر پُرفروش اين انتشارات در سال ٩١ جای گرفتەاند. کنسرت مشترک شهرام ناظری و لوريس چکناواريان کە در تيرماه انتشار يافتە بود، در حالی بە عنوان پرفروشترين اثر انتشارات "آوای باربد" در سال جاری انتخاب شدە است کە نسخەی غير مجاز آن پيشتر منتشر شدە بود. اين کنسرت کە آهنگهای فولکلور کُردی را مانند: "لای لای کیژولهی چاوکهژالم"،"سهبری"، "واران وارانه" و "لهرزان لهرزان" در بر میگيرد سال ٨٥ و با همراهی ارکستر سمفونيک ارمنستان در سالن ميلاد نمايشگاه بين المللی تهران اجرا شد. همچنين "آفتاب میشود" اثر ارسلان کامکار و "گفتگوی چنگ و نی" اثر فردين لاهورپور و تارا جاف از هنرمندان زن کُرد در اقليم کُردستان، در ميان هفت اثر پرفروش اين انتشارات قرار گرفتەاند.
بيهودگی مذاکرات هسته يی با آخوندها
هيل، روزنامه ويژه کنگره آمريکا مصاحبه يی اختصاصی با اد رويس رئيس کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا انجام داده و در مورد سياست اوباما در قبال رژيم ايران از وی سؤال کرده است. اد رويس می گويد ما يک تجربه نوزده ساله را در چارچوب مذاکره با کره شمالی و يک تجربه ده ساله را با مذاکره کنندگان ايرانی داريم. زمانی که حدود ده سال پيش مذاکره با رژيم ايران درباره برنامه اتميش شروع شد، آنها تنها 168 سانتريفوژ داشتند اما حالا اين رقم بسيار بيشتر شده است. رئيس کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان همچنين می گويد که پس از پايان مذاکرات اخير بين گروه پنج به علاوه يک با رژيم ايران گفته شد مذاکرات پايان يافت و مذاکرات بيشتری دنبال خواهد شد. آنچه دموکراتها و جمهوريخواهان در کنگره مشاهده می کنند اين است که کسانی که در انسوی ميز مذاکره نشسته اند در پی دستيابی به موافقتی نيستند بلکه برای دستيابی به سلاح اتمی کار می کنند. اد رويس پيشتر نيز گفته بود:
رژيم ايران را به طور مستمر زير نظر دارد و مسئوليتش را با يک هدف قاطع شروع می کند: آن هم يک خط تندتر و تحريمهای شديدتر عليه رژيم ايران است. رويس تأکيد کرده بود: اولويت بالای او تلاش برای فلج کردن اقتصاد ايران و مجبور کردن اين رژيم به توقف برنامه غنی سازی اورانيوم آن می باشد. به گفته رئيس کميته روابط خارجی مجلس نمايندگان آمريکا: بزرگترين نگرانی آزمايشهايی است که رژيم ايران در رابطه با تسليحات اتمی و دستيابی به توانايی موشک بالستيک بين قاره يی انجام می دهد.
باراک اوباما وضعيت اضطراری ملی در رابطه با رژيم ايران را تمديد کرد
رئيس جمهور آمريکا در نامه يی به کنگره نوشت: وضعيت اضطراری که در تاريخ 15مارس 1995 اعلام شده بود بعد از تاريخ 15مارس 2013 نيز بقوت خود باقی می ماند. اعمال و سياستهای رژيم ايران مغاير با منافع آمريکا در منطقه است و کماکان تهديدی خارق العاده برای آمريکا می باشد. به اين دلايل، وضعيت اضطراری ملی که در رابطه با رژيم ايران اعلام شده بود ادامه ييدا می کند و تحريمهای فراگير عليه اين رژيم به قوت خود باقی است.
رويتر: صادرات ماه مارس نفت خام رژيم ايران به پايين ترين حد خود از زمان اعمال تحريمها می رسد
منابع صنعتی گفتند، صادرات نفت خام در ماه مارس ممکن است تا حدود يک چهارم نسبت به ماه پيش از آن کاهش يابد اين کمترين ميزان صادرات نفت ايران از آغاز تحريمهای سختگيرانه غرب در سال 2012 خواهد بود...
در حالی که پارلمان رژيم ايران بودجه پيشنهادی محمود احمدی نژاد را مورد مناظره قرار می دهد، بر اساس محاسبات رويتر، اين کاهش ممکن است خساراتی تا حدود يک ميليارد دلار به ايران وارد کند.